top of page

Tips voor de badkamer

centrale verwarming sanitair loodgieter brugge regenwater put pomp CV ketel condensatieketel daalderop vaillant boiler keuken kraan douche badkamer bad zonneboiler warmtepomp Brugge premie isoleren
Badkamer.

Antikalkproducten vermijd je beter. “Te agressief. Ook schoonmaakproducten in sprayvorm zouden we niet gebruiken. Die sprays kunnen het binnenwerk van de kraan aantasten"

 

Citroenzuurhoudende producten zijn milder dan agressieve antikalkproducten en dus meer aan te raden!

 

Azijn of schoonmaakazijn: liever niet gebruiken! Als azijn te lang op een materiaal kan inwerken, tast het dat materiaal ook aan.” Gebruik je het ondanks dit advies toch, spoel dan overvloedig na met schoon water

 

Kalkaanslag in de badkamer vermijden is simpel!. “Het kraanwerk meteen na gebruik afdrogen met een zachte, droge handdoek. Zo voorkom je kalkaanslag en moet je ook geen dure onderhoudsproducten kopen. Vergeet je meteen af te drogen en heb je toch vlekken, dan poets je die weg met een zacht schoonmaakproduct, dat je overvloedig naspoelt.

 

Toch blijvend last van kalkaanslag in bijvoorbeeld de douchekop? “Overweeg om te investeren in een waterverzachter, dat komt het hele huishouden ten goede. “Kan dat niet, laat de verkalkte douchekop gedurende een tijdje weken in een badje met azijn. Overvloedig naspoelen met schoon water, afdrogen en je douchekop kan er weer tegen.”

Hoeveel kost een nieuwe condensatieketel... geplaatst?

De vraag die ons veel gesteld word aan telefoon of via mail is: wat kost een nieuwe condensatieketelgeplaatst?

 

- Dit is een vraag waar we helaas niet kunnen en willen op antwoorden voor dat we het huis en de huidige
- installatie gezien hebben, er zijn zoveel factoren waar we rekening mee moeten houden zoals;

 

- Het huis op zich, ramen, isolatie enz.

 

- Het sanitair comfort bijvoorbeeld; douche, bad enz.

 

- Zijn er veranderingen in het huis gepland in de toekomst?

 

- Wat voor type radiatoren zijn het of is het vloerverwarming?

 

- In de meeste gevallen moet de bestaande schouw geïntubeerd worden.

 

- Er zijn strikte reglementen die men moet volgen bij plaatsen schouw die op zich soms extra werk bij     brengt!

 

- Zit er een afvoer ?

 

- Wat voor een merk van toestel wil je bijvoorbeeld, ben je tevreden van de oude CV ketel of totaal niet,
- wil je iets meer uitgeven en van een langere omnium garantie genieten?

 

- De keuze van de kamerthermostaat is op zich de dag van vandaag een belangrijk gegeven!

 

- Ieder huis en gezin bekijken wij apart en geven onze klanten nuttige tips om te besparen en het milieu
- minder te belasten!

 

- Het doel is tot een mooi evenwicht te komen tussen budget en installatie.

 

- We kunnen uw wel een richtprijs geven wat het gemiddeld kost;

​

- De installatie wordt geplaatst volgens de regels van de kunst!

 

- We gebruiken dan ook kwalitatieve producten.

 

Op 26 september 2015 treedt een Europese richtlijn in werking. Die richtlijn verhoogt de  minimumvereisten voor verwarmingstoestellen.

Een gewone hoogrendementsverwarmingsketel zal niet meer voldoen aan die nieuwe minimumvereisten. Een condensatieketel wel. De condensatieketel op aardgas kunt u herkennen aan het HR-top-label en die op stookolie aan het Optimaz-elite-label.

 

waterverzachter - WATERONTHARDER

​

Voordelen van een waterverzachter!

 

Wanneer je van plan bent om te investeren spreekt het voor zicht dat je zoveel mogelijk return wil voor je investering. Bij een waterverzachter is dat natuurlijk niet anders.

 

De financiële voordelen van een waterverzachter

 

Om goed te starten gaan we het allereerst hebben over de financiële voordelen die een waterontharder met zich meebrengt:

 

Daling van energiekosten tot en met 15%

 

Door het dichtslibben van leidingen zal er meer energie nodig zijn om warmte door te geven via verwarmingselementen zoals radiatoren, boilers en vloerverwarming. Met hard water zal er namelijk kalkafzetting ontstaan wat het volume naar beneden haalt en de warmtespreiding zal tegenhouden. Dit proces evolueert over de jaren heen en kan het rendement van je verwarmingsinstallatie met maar liefst 15% doen dalen op een termijn van 4 à 8 jaar.

Voordelen van een waterverzachter: 
 

Minder zeep nodig

Met de hulp van een waterverzachter zal het verbruik van zeep, waspoeder en glansmiddel met 25-30% zakken. Er zal ook geen waterverzachter meer nodig zijn en ook het zout in de vaatwasser is voorgoed verleden tijd. Op jaarbasis betekent dit een besparing van 30€ à 40€ voor een gezin van 3 personen.

 

Huishoudtoestellen gaan veel langer mee

 

De koffiemachine, het strijkijzer, een boiler en een wasmachine zijn slechts enkele voorbeelden van huishoudtoestellen die werken op basis van water. Door gebruik te maken van hard water krijgen deze toestellen heel wat te verduren en ontstaat er al snel inwendige kalkafzetting. Dit zal ervoor zorgen dat de toestellen niet meer optimaal kunnen functioneren met nieuwe schade als gevolg. Door gebruik te maken van een waterontharder zullen huishoudtoestellen gemiddeld 30% langer meegaan wat zorgt voor enorme besparingen op het huishoudbudget.

 

Geen flessenwater meer nodig - Besparing van 250 euro per jaar

Tegenwoordig kan je ook waterverzachters kopen met een inwendige waterfilter op basis van actieve kool. Zo wordt niet alleen kalk tegengehouden maar ook onzuiverheden. Dankzij deze extra waterfilter zal je water nog gezonder zijn en bovendien ook veel lekkerder. Gedaan met zeulen van flessen van water en opnieuw een grote besparing op je gezinsuitgaven.

 

Impact op het milieu

 

Naast de financieële voordelen is een waterverzachter ook goed voor het het milieu. Zeep en detergenten hebben een grote impact op watervervuiling en vragen heel wat energie van waterzuiveringsstations. Ook het kopen van flessenwater is voorgoed verleden tijd met een waterontharder! Tenslotte gaan huishoudtoestellen ook veel langer mee wat natuurlijk een positieve invloed heeft op onze afvalberg.

​

waterverzachter waterontharder hard water Brugge loodgieter kalkaanslag toegekalkte leidingen kraan douche plaatsen boiler kostprijs zonneboiler condensatieketel boiler isoleren premie lek afvoer verstopping

De voordelen van een zonneboiler

Zonneboiler.
loodgieter sanitair Brugge centrale verwarming Brugge regenwater pomp put zonneboiler boiler condensatieketel warmtepomp isoleren pomp premie afvoer lek

​

1. Efficënter dan PV-panelen 

Zonnepanelen (ook wel pv-panelen genoemd) wekken elektrische stroom op, zonnecollectoren verwarmen water. Zonnecollectoren hebben een aanzienlijk hoger rendement dan zonnepanelen: dat komt doordat de omzetting van zonne-energie in warmte maar liefst tot 4 maal zo efficiënt gebeurt dan de omzetting van zonne-energie naar elektriciteit.

 

2. De ecologische investering bij uitstek.

 

Gedurende zijn levensloop van 25 a 35 jaar spaart een zonneboiler voor een gemiddeld gezin tussen de 15 à 20 ton CO2 uit. Dat komt overeen met ongeveer 140.000 gereden autokilometers.

 

3. Een bespaarproduct dat wel opbrengt!

 

De terugverdientijd van een zonneboiler vastpinnen is niet zo eenvoudig. Veel hangt af van je dagelijks warmwaterverbruik, de wijze waarop je momenteel je warm water produceert en het type en de grootte van je installatie. Dat maakt dat de terugverdientijd varieert tussen de 4 en 10 jaar, met een gemiddelde van 7 jaar. Dit omdat de Vlaamse overheid een stevige steun in de rug geeft, waardoor je tot bijna de helft van je investering onmiddellijk kunt terugverdienen.

 

4. Onbezorgd en onafhankelijk!

 

Met een zonneboiler heb je geen last van netvergoedingen. Dat komt omdat een zonneboiler in hoge mate onafhankelijk werkt van het elektriciteitsnet. Enkel de sturing en het omlooppompje, dat de warmte doet transporteren van de zonnecollector naar de boiler, vragen wat elektriciteit. Ongeveer 10 euro per jaar, een peulschil ten aanzien van de te behalen winst. Ook de onderhoudskosten zijn erg beperkt, al is een jaarlijks nazicht wel aan te bevelen.

 

5. Tot 50 a 60 % van je warm water gratis.

 

Met een zonneboiler kun je als gezin al gauw 250 tot 400 euro per jaar besparen, afhankelijk van je warm water verbruik en huidige verwarmingsbron. Maar je kunt je zonneboiler nog beter laten renderen door je wasmachine of vaatwasser aan te sluiten op je warm water circuit. Zo kan je 50 tot 60 % besparen op hun elektriciteitsverbruik. Goed voor een extra besparing van gemiddeld 35 euro per toestel. Wel check je best eerst of je toestellen geschikt zijn voor deze toepassing.

5 vooroordelen over de zonneboiler:

 

1. Zonneboiler? Ik heb al pv-panelen.

 

Bijna 50% van de energieconsumptie in Europa gaat naar het opwarmen van water en verwarming van woningen. Dat is ongeveer twee en een half keer meer dan het aandeel dat elektriciteit heeft in onze energievraag. Beide technologieën vullen elkaar dan ook mooi aan.

 

2. Ons klimaat is niet geschikt voor een zonne-installatie?

 

Zelfs in ons druilerig landje met grauwe winters, is de zon nog steeds voldoende aanwezig om een zonneboiler te doen renderen.

 

3. Een zonneboiler werkt alleen in de zomer?

 

Het klopt dat zonnecollectoren in de winter een lagere opbrengst zullen hebben. Maar dat betekent niet dat je installatie er werkloos bij ligt in de winter.

Is een zonneboiler enkel interessant als je dak pal naar het zuiden gericht is?

Wellicht geldt dit voor zonnepanelen, maar zeker niet voor zonnecollectoren. Je kunt zonnecollectoren makkelijk op een gevel bevestigen. Je hebt dus meer mogelijkheden. Bovendien zijn zonnecollectoren minder oriëntatiegevoelig. Hoewel je ze best naar het zuiden richt, is een meer westelijke of oostelijke plaatsing geen probleem.

 

5. Om een zonneboiler te plaatsen moet ik mijn verwarmingsinstallatie vervangen?

 

Stookolie, gas, elektriciteit of een warmtepomp als verwarmingsbron voor je woning, dan is de kans erg groot dat je installatie compatibel zal zijn met een zonneboiler. In de meeste gevallen kan de zonneboiler aan je verwarmingsinstallatie gekoppeld worden, zodat je cv-installatie steeds kan helpen om de gewenste watertemperatuur te behalen.

 

© S-CV technics 

bottom of page